Klik op de jaren :

1986

Overname van de activiteiten van PARIDANS in Aubange door Alfred Grosjean.

1987

Overname van de activiteiten van Bodson in Châtelet, in de streek rond Charleroi. Het terrein beschikt op dat moment over een metaalknipper en een shredder (de eerste in de regio).

1988

Creatie van de Compagnie des Métaux de la Sambre, vandaag bekend onder de naam COMETSAMBRE (ferrometalen).

1992

Creatie van RECYMET (non-ferrometalen). Pierre Grosjean neemt de leiding over.

1995

Creatie van RECYCAR (afgedankte auto's).

1997

Philippe Grosjean neemt de recyclageactiviteiten over opgestart door zijn broer Pierre.

1998

Aankoop van een shredder van 3000 pk bestemd voor de site van Châtelet.

2000

Overname van de onderneming Georges Cornu in Noord-Frankrijk (ferro- en non-ferrometalen).

2001

Creatie van Comet Tyre Recycling (CTR), een onderneming gespecialiseerd in de milieuvriendelijke inzameling, verwerking en recyclage van alle types gebruikte banden.

2002

Creatie van Comet TRANSPORTS (vrachtvervoer) en Comet TRAITEMENTS (shredderresten).

2003

Creatie van Comet SERVICES (afgedankte elektrische en elektronische apparaten – AEEA).

2004

Overname van Gosselin Duriez in Noord-Frankrijk (ferro- en non-ferrometalen).

2006

Creatie van Comet TECHNIQUE (industrieel onderhoud).

2007

Creatie van Terecoval in het Franse Chambéry (AEEA en koeltoepassingen).

2008

Overname van RUDY W (riviertransport) en van Récupération Du Nord (RDN) (ferro- en non-ferrometalen). Creatie van Comet BRUXELLES (ferro- en non-ferrometalen).

2009

Creatie van Comet GAND (exportplatform). Opening van de site van Obourg en inbedrijfstelling van de shredder van 7000 pk.

2010

Creatie van Comet ROUEN in Noord-Frankrijk (exportplatform).

2012

Creatie van Comet PLASTIQUES.

2013

Creatie van d’Ecofer (ferro- en non-ferrometalen) en van V&M Recycling (afgedankte voertuigen en ferro- en non-ferrometalen). Opening van de site van Arles in Zuid-Frankrijk (exportplatform) Guillaume Grosjean neemt de algemene directie over van COMETSAMBRE.

Het verhaal van Comet Groep begint in 1986, wanneer Alfred Grosjean de activiteiten overneemt van PARIDANS in Aubange en vervolgens die van Bodson in Châtelet in 1987.

Al na korte tijd beginnen de volumes te stijgen en winnen de activiteiten aan belang.
In 1988 wordt de ‘Compagnie des Métaux de la Sambre’ gecreëerd (vandaag beter bekend als COMETSAMBRE), vier jaar later gevolgd door RECYMET. Op die manier worden de fundamenten gelegd voor Comet Groep.
Nadat hij zich eerst een aantal jaar had bekwaamd op het terrein, neemt Alfred Grosjeans zoon Pierre datzelfde jaar de leiding van de onderneming over.

Vijf jaar lang blijft hij de onderneming ontwikkelen, tot hij in 1997 de fakkel doorgeeft aan zijn broer Philippe Grosjean.
Comet Groep weet zijn positie snel te consolideren en voelt op dat moment de behoefte om uit te breiden en zijn activiteiten uit te bouwen.
Door de acquisitie en creatie van ondernemingen heeft de groep zijn plaats op de markt voor ferro- en non-ferrometalen versterkt en daarnaast ook zijn expertise uitgebreid naar andere activiteitengebieden in het recyclagedomein.

Vandaag bestaat Comet Groep uit een dertigtal ondernemingen op het Belgische en het Franse grondgebied en over performante installaties waarmee een ongeëvenaard recyclagevolume wordt gehaald.